Husk 3 ting når du overvejer & få udviklet en app

Husk 3 ting når du overvejer & få udviklet en app

Pris på udvikling af en app løsning.

Privat, mindre erhverv eller større virksomhed, så er prisen en afgørende faktor, når det gælder udviklingen af en app.
Men hvad koster det og udvikle en app?
Det er ligeså svært at svare på som spørgsmålet ”Hvad koster et hus?” el. ”hvad koster en bil”.Det som vi alle ved & siger, så er det altafgørende af beliggenhed eller hvor god stand enheden er i? Hvis man overvejer og få udviklet en app, kommer det helt an på, hvad appen skal indeholde som fx funktioner, hvor kompleks den skal være, og hvor hurtigt det skal gå med at få den udviklet.
Projekttrekanten, som gælder for så mange andre typer udviklingsprojekter, er også gældende for app-udviklingsprojekter; der er tre faktorer, der spiller ind (tid, ressourcer og krav).

Som et forsigtigt eksempel kan man dog sige, at en app i “mellemklassen” ligger omkring 100.000 – 1.000.000 kr.
Det kan godt gøres billigere, men så vil det også betyde færre eller mindre komplicerede funktioner. Fordi der er så mange forskellige variabler, kan prisen for en mobilapp variere fra 30.000,- til 3.300.00,- Prisintervallet vil dog typisk være et sted mellem 600.000,- og 2.000.00,- hvor hele udviklingsprocessen tager 12-20 uger.

Ansæt en udvikler på timepris eller fast pris?

Når din udvikler & dig er ved overvejelserne omkring budget & deadline, skal I også overveje, om I vil have udviklet jeres app til timepris eller fast pris. En fast pris stiller krav til en meget klar kravspecifikation. En kravspecifikation er obligatorisk for dig som forbruger, når du stiller krav til din udvikler. Den er for at beskytte dig som kunde og giver din udvikler et klart overblik over opgaven.
Husk at en kravspecifikation og et koncept, kan ikke undervejs ændres afgørende uden at have indflydelse på timeforbruget. En timepris derimod kan oftest være langt dyre i sidste ende, men det giver forbrugeren en mere fleksibilitet i forhold til at kunne tage beslutninger & ændringer løbende, som projektet udvikler sig og giver udviklerne bedre mulighed for at tilpasse produktet bedst muligt til kundens (og brugernes) ønsker og behov.

En app løsning er ikke en éngangsinvestering.

Forbrugeren skal ikke kun tage højde for timepris, da en app ikke nødvendigvis er en engangsinvestering. Når der kommer nye styresystemer til din smartphone som fx iOS eller Andriod, som kræver en opdatering af appen, vil dette selvfølgelig påkræve nye arbejdstimer for din udvikler at vedligeholde appen, ligesom det vil, hvis I på et senere tidspunkt finder på en ny funktion til jeres app, som skal udvikles og implementeres. Det er generelt en god idé at have en fremadrettet plan for sin mobilløsning.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Facebook
Twitter