Pris på udvikling af en app & hvad er forskellen!

Pris på udvikling af en app & hvad er forskellen!

Privat, mindre erhverv eller større virksomhed, så er prisen en afgørende faktor, når det gælder udviklingen af en app.
Men hvad koster det og udvikle en app?
Det er ligeså svært at svare på som spørgsmålet ”Hvad koster et hus?” el. ”hvad koster en bil”. Det som vi alle ved & siger, så er det altafgørende af beliggenhed eller hvor god stand enheden er i? Hvis man overvejer og få udviklet en app, kommer det helt an på, hvad appen skal indeholde som fx funktioner, hvor kompleks den skal være, og hvor hurtigt det skal gå med at få den udviklet.
Projekttrekanten, som gælder for så mange andre typer udviklingsprojekter, er også gældende for app-udviklingsprojekter; der er tre faktorer, der spiller ind (tid, ressourcer og krav).

Som et forsigtigt eksempel kan man dog sige, at en app i “mellemklassen” ligger omkring 100.000 – 1.000.000 kr.
Det kan godt gøres billigere, men så vil det også betyde færre eller mindre komplicerede funktioner. Fordi der er så mange forskellige variabler, kan prisen for en mobilapp variere fra 30.000,- til 3.300.00,- Prisintervallet vil dog typisk være et sted mellem 600.000,- og 2.000.00,- hvor hele udviklingsprocessen tager 12-20 uger.

Native vs Web vs Hybrid Apps – Hvad er forskellen?

Der er stadig mange misforståelser omkring appudvikling, især til mobil. Når vi går ind i en mobil verden, står mange virksomheder, som overvejer en mobil app, over for en fælles udfordring – hvad skal vi vælge? Skal vi opbygge en indbygget, mobil web eller hybrid app? Svaret afhænger af virksomhedens prioriteter og mange faktorer som:

– Hvor hurtigt har du brug for appen

– Hvis du kan udvikle en del af appen internt

– Hvad du forsøger at udføre med appen

– Dit budget til appudvikling

– Hvilke funktioner du har brug for

For at hjælpe dig med at beslutte, lad os se på forskellene mellem indbyggede, mobile web- og hybridapps samt fordele og ulemper ved hver, så du kan forstå hvilken tilgang der vil være den rigtige til din appide.

Native Apps

Native apps er hvad der kommer til de fleste tænker, når vi snakker om mobil apps, som kan downloades fra App Store eller Google Play. Hvad der skelner Native Apps fra mobile web- og hybridapplikationer er, at de er udviklet til bestemte enheder. For eksempel er Android apps skrevet i Java, og iPhone apps er skrevet i Objective-C eller Swift.

Fordelen ved at vælge en indbygget app er, at den er den hurtigste og mest pålidelige, når det kommer til brugeroplevelse. Native apps kan også interagere med alle enheds operativsystemfunktioner, som f.eks. Mikrofonen, kameraet, kontaktlisterne osv. Men et større budget er påkrævet, hvis du vil opbygge din app til flere platforme (dvs. iPhones og Android) og For at holde din native app opdateret.

Web Apps

Webapplikationer er grundlæggende websteder med interaktivitet, der føles ligner en mobilapp. Webapps kører i flere browsere – som Safari eller Chrome – og er skrevet i HTML5 og / eller Javascript. Hvis din opstart er på et budget og ikke kræver komplekse funktioner eller adgang til operativsystemfunktioner, kan opbygning af en webapp være den billigste løsning.

Ulempen er, at webapps kan være langsommere, mindre intuitive og utilgængelige via appbutikker. Derudover vil dine brugere ikke få dit webapps ikon automatisk downloadet til deres hjemmeskærme, så de bliver ikke konstant mindet om at bruge din app.

Hybrid Apps

En hybrid app kombinerer elementer af både native og web applikationer. Hybrid apps kan distribueres gennem appbutikkerne ligesom en indbygget app, og de kan inkorporere operativsystemfunktioner. Som en webapp kan hybrid apps også bruge tværkompatible webteknologier.

Hybrid apps er typisk lettere og hurtigere at udvikle end native apps. De kræver også mindre vedligeholdelse. På den anden side afhænger hastigheden af din hybrid app helt af hastigheden af brugerens browser. Det betyder, at hybrid apps næsten aldrig løber så hurtigt som en indbygget app kører.

Fordelen ved hybrid apps er, at du kan bygge dem på en enkelt base, som giver dig mulighed for at tilføje nye funktionaliteter til flere versioner af din app. Med native apps skal du replikere alle nye funktioner, du vil introducere for hver platform.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Facebook
Twitter