Ny hjemmeside & webshop – Hvilke muligheder har jeg?

Ny hjemmeside & webshop – Hvilke muligheder har jeg?

Når du skal starte en hjemmeside eller webshop, har du så mange muligheder, at det kan være uoverskueligt at beslutte, hvad der er bedst for dig og din hjemmeside. I denne blog, vil de forskellige muligheder for hjemmesider eller webshops blive diskuteret. Pro’s & Cons. I sidste ende er det op til dig, at beslutte hvilken løsning der er bedst til dit formål. I CiemTech er vi behjælpelige med vejledning, men den endelige beslutning er din.
Når du er i opstartsfasen af et hjemmeside- eller webshop projekt, er der mange ting du skal tage stilling til. Du skal lave en vurdering af egne evner, kigge på udbudet, priser etc. Er det en “informations” hjemmeside eller en “webshop” eller en blanding af de to. Du skal vurdere hvor “seriøs” siden skal være. Med dette menes hvad formålet er. Er det en hobby hjemmeside, en forretning, blog etc. du ønsker. Hvor “unik” skal din hjemmeside være? Dette er bare eksempler på nogle af de spørgsmål, du skal besvare inden du beslutter hvilken hjemmeside løsning du skal bruge.

Håndlavet CMS: En CMS løsning er den mest populære måde at starte en hjemmeside eller webshop på. CMS står for “Content Management System”. Det er en platform at opbygge hjemmesider på. Det kræver en smule erfaring at opbygge fra bunden, men er relativt simpelt selv at opdatere osv. Når din hjemmeside står færdig, får du adgang til et brugervenligt admin panel, hvor du selv kan lave nye opslag, opdatere din hjemmeside osv. CiemTech giver altid den nødvendige oplæring i at administrere hjemmesiden, efter hjemmesiden er opbygget.

Hard coding: Denne hjemmeside løsning er en smule mere komplex. Du kender måske allerede en smule til HTML og CSL. Fordelene ved en hard codet hjemmeside er, at din hjemmeside bliver 100% unik. Med andre ord er hjemmesiden, hvis hard codet, ikke opbygget efter en “skabelon”. Hvis du ønsker en sådan løsning til din hjemmeside, skal du være opmærksom på, at det kræver forholdsvis meget erfaring, selv at skulle opdatere og lave nye post. Alt vil være skrevet i “kode sprog”, så du skal være sikker på at du forstår disse sprog, ellers bliver det vanskeligt at drive hjemmesiden. Hvis du ikke selv har den nødvendige erfaring, vil du med denne løsning blive nødt til at have et længerevarende samarbejde med din webudvikler. Denne løsning anbefales til dig, hvis du enten har den nødvendige erfaring eller budgettet til at have en webudvikler til at håndtere siden.

Drag & Drop: Drag & Drop er et system, hvor du kan lave din hjemmeside samtidigt med, at du kan se den. Du kan trække billeder, tekstbokse, menuer mm. med musen og skrive direkte på siden. Denne løsning er til dig, hvis du ønsker selv at opbygge din hjemmeside, men ikke har den store tekniske erfaring. Det er utroligt nemt, og man skal ikke have den store IT kundskab for at kunne gøre dette. Problemet med en Drag & Drop løsning er oftest, at der kommer en del begrænsninger, på de muligheder du har. Det er derfor vigtigt at undersøge om en eventuel Drag & Drop løsning, lever fuldt op til de krav, du har til din hjemmeside. CiemTech har endnu ikke selv et Drag & Drop system, men vi arbejder hårdt på at programmere det, da vi ser en større og større efterspørgsel på dette.

 

Hjemmesider

Webbutikker

Share this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *